Nederlandse Tournee

21 februari - 5 maart 2020

M. Nostitz Quartet

Met trots presenteert In Goede Handen Management de Nederlandse Tournee van het Tsjechische M. Nostitz Quartet.
De tournee vindt plaats tussen 21 februari en 5 maart 2020 en gaat door negen provincies en komt op 13 concertlocaties. Achtereenvolgens speelt het Nostitz Quartet in Deventer, Groningen, Zaltbommel, Dordrecht, Amsterdam, Spankeren, Hellendoorn, Utrecht, Noordgouwe, Bussloo, Leeuwarden, Zwolle en Oosterbeek.

Het kwartet bestaat uit (v.l.n.r.):
Petr Bernášek (1e viool), Pavel Horejsi (atviool), Petr Šporcl (cello) en Václav Vacek (2e viool)

Het ensemble werd opgericht in oktober 1994 tijdens de studies van de ensembleleden aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van dr. Václav Bernášek (Kocian Quartet).

Daarna vervolgde het kwartet een tweejarige postdoctorale studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij prof. Günter Pichler en prof. Thomas Kakuska (Alban Berg Quartet).

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en werkt regelmatig samen met een aantal binnenlandse en buitenlandse solistenen kamerensembles. Het kwartet speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika. Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. Ze zijn lid van het Tsjechische Philharmonic Orchestra FOK, en geven ook les als docent. Af en toe spelen ze ook ander soort repertoire bijvoorbeeld in de samenwerking met zanger Janek Ledecký waarmee ze een aantal kerstconcerten gaven.

M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz - Rieneck, wiens familie één van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw.

Grijp nu uw kans om dit vermaarde strijkkwartet beter te leren kennen. Bezoek één van de concerten en kom luisteren naar de schoonheid van de verschillende strijkkwartetten in programma’s ‘Fanny & Felix’ of ‘Op het laatst’.

Meer over het precieze programma samen met reisinformatie kunt u terug vinden bij de verschillende concertlocatie.


Uitvoeringen:
zaterdag 29 februari 2020 om: 20:00 uur
Rehobothkerk
Briljantlaan 6, 3523 CE Utrecht

Deze avond het programma `Op het laatst | uit mijn leven` met de laatste strijkkwartetten van Haydn en Mozart en het strijkkwartet `Uit mijn leven` van Smetana

Bereikbaarheid:
Vanaf station Utrecht centraal, waar alle treinen en streekbussenstoppen, neemt u lijn 8 richting Lunetten en stapt u tegenover de kerk uit bij halte Tolsteegplantsoen. Vanaf station Utrecht Vaartse RIjn is het vijf minuten lopen. Als u met de auto komt kunt u in de wijde omgeving betaald parkeren of u auto kwijt in parkeergarage Vaartse RIjn of ParkBee Rotsoord.


Genoeg kaarten beschikbaar

zondag 1 maart 2020 om: 15:30 uur
Driekoningenkerk
Ring 1, 4317 AA Noordgouwe

Deze middag het programma `Op het laatst | in Amerika` met de laatste strijkkwartetten van Haydn en Mozart en het Amerikaanse kwartet van Dvořák

Bereikbaarheid:
Met de auto komend van de A29 neemt u op het Hellegatsplein de N59 richting Zierikszee. Bij Zieikszee gaat u op de rotonde rechts af de N654 richting Schuddebeurs en Brouwershaven. Na Schuddebeurs slaat u rechtssaf op de rotonde naar Noordgouwe na 500 meter ligt de kerk aan uw linkerzijde. Even verderop is links een parkeerterrein. Noordgouwe is op zondag niet met het OV bereikbaar.


Genoeg kaarten beschikbaar

maandag 2 maart 2020 om: 20:00 uur
Sint Martinuskerk
Bussloselaan 17B, 7383 AG Voorst

Deze avond het programma `Fanny & Felix`, een programma met muziek van broer en zus Mendelssohn

Bereikbaarheid:
De kerk is bereikbaar per bus (buslijn 507 vanuit Twello of Voorst halte Bussloselaan) of per auto: - Neem vanaf de A1 afslag 21 en rij richting Voorst. Sla bij de tweede rotonde links af (3/4). Volg deze weg tot de kruising met de N790 en sla links af en rij tot je links de kerk ziet. - Rij vanuit Deventer over de Wilhelminabrug en sla links af de Wilpsedijk op en rij door Wilp naar Bussloo. - Neem vanuit Zutphen/Brummen de N345 naar Voorst/Apeldoorn. Rij om Voorst heen en rij bij de rotonde van Gietelo rechtdoor de N790 op richting Wilp waarna enige tijd de kerk links verschijnt. Naast de kerk is parkeerruimte genoeg.


Genoeg kaarten beschikbaar

dinsdag 3 maart 2020 om: 20:00 uur
Luthersekerk
Nieuwe Oosterstraat 28 - 30, 8911 KN Leeuwarden

Deze avond het programma `Op het laatst | uit mijn leven` met de laatste strijkkwartetten van Haydn en Mozart en het strijkkwartet `Uit mijn leven` van Smetana

Bereikbaarheid:
Parkeren kan niet in parkeergarage Oosterstraat maar wel op het parkeerterrein bij Sportcentrum de Leeuw aan de Wijbrand de Geeststraat.
De kerk ligt op loopafstand van het station (15 minuten). Verlaat het station en loop richting het centrum via de Prins Hendrikbrug en -straat. Loop rechtdoor over het Wilhelmsplein en de Oude Doelesteeg naar de Nieuwestad waar u rechtsaf gaat. Loop rechtdoor over de Peperstraat, de Oude Oosterstraat en de Nieuwe Oosterstraat tot u aan de rechterhand de Lutherse kerk ziet. Door één van de bussen (3, 8, 18, 20, 21, 51 e.a.) en uit te stappen bij de halte Blokhuisplein verkort u het lopen tot 5 minuten: loop verder op het Blokhuisplein en ga rechtdoor de Druifstreek in en sla rechtsaf op de Nieuwe Oosterstraat waarna de kerk even later aan uw rechterzijde ligt.


Genoeg kaarten beschikbaar

woensdag 4 maart 2020 om: 20:00 uur
Theodorakapel
Theodorahof 20, 8011 AA Zwolle

Deze avond het programma `Fanny & Felix`, een programma met muziek van broer en zus Mendelssohn

Bereikbaarheid:
De kerk is te bereiken lopend vanaf station Zwolle of per bus (halte Katerwoldeplein/Centrum) of per auto: Neem op de A28 afslag 19 Zwolle-centrum en volg de borden Centrum. Sla rechtsaf de Pannenkoekendijk op. Zoek nu een parkeerplek in een parkeergarage.


Genoeg kaarten beschikbaar

donderdag 5 maart 2020 om: 20:00 uur
Oude Kerk
Benedendorpseweg 134, 6862 WP Oosterbeek

Deze avond het programma `Fanny & Felix`, een programma met muziek van broer en zus Mendelssohn

Bereikbaarheid:
De Oude kerk is te bereiken per bus (buslijn 51 vanuit Arnhem of Wageningen halte Oude kerk) of per auto. U kunt auto parkeren door de Dr. Brevéestraat in te rijden en gelijk rechts de Rozensteeg in te schieten en daar te parkeren.


Genoeg kaarten beschikbaar

Als u voor meerdere concerten kaarten wilt bestellen, moet u meerdere bestellingen plaatsen